Princip rovného zacházení s muži a ženami v zaměstnání v oblasti veřejné správy - Špačková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce pojednává o rovném zacházení s muži a ženami v zaměstnání ve veřejné správě. V práci jsou vyjasněny právní aspekty rovného zacházení a podmínky pro vytváření rovných příležitostí v ČR. Pozornost je zaměřena na prosazování principu rovného zacházení s muži a ženami v zaměstnání.
The principle of the equality of men and women in public administration
Keywords: Pracovní právo; muži; ženy; sociální diferenciace; rovnoprávnost; diskriminace; Gender; zaměstnání; Trh práce