Intoxikace etylalkoholem v urgentní medicíně - Kupka, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce na téma "Intoxikace etylalkoholem v urgentní medicíně" je rozdělena do dvou hlavních celků. Teoretická část se zabývá intoxikací etylalkoholem, jeho chemickými vlastnostmi a mechanismy působení na lidský organismus. Dále možnostmi léčby akutních a chronických patologických stavů vzniklých v souvislosti s konzumací alkoholu a rovněž psychickými a sociálními důsledky alkoholismu. Výzkumná část přináší výsledky dotazníkového šetření, které bylo zaměřeno na psychosociální aspekty výjezdů ZZS k osobám pod vlivem alkoholu. Respondenty tohoto výzkumu byli zdravotničtí pracovníci výjezdových stanovišť ZZS.
Ethyl Alcohol Intoxication in Emergency Medicine
Keywords: intoxikace alkoholem; etylalkohol; komplikace alkoholismu; léčba alkoholismu; ethylalcohol intoxication; ethylalcohol/ ethanol; complications of alcoholism; alcoholism treatment; EMS - Emergency Medical Service