Uložení a zajištění nákladu u vybrané přepravy zboží - Bogdan, Marek (Univerzita Pardubice, 2021)
V rámci práce bude popsán proces nakládky a následného uložení a zajištění zboží v přepravních jednotkách. Tato problematika bude popsána v odvětví letecké dopravy. Nejprve zde bude shrnut obsah hlavních legislativních dokumentů týkajících se této problematiky a rámcově budou zanalyzovány nejčastější postupy při přepravě. V práci jsou zmíněna některá rizika spojená s nakládkou. V závěru práce bude podrobněji popsána konkrétní nakládka na Letišti Pardubice. Závěr také obsahuje některé návrhy změn v aktuálním systému.
Storage and securing of cargo for selected transport of goods
Keywords: letecký náklad; uložení zboží; letectví; letecké kontejnery; ULD palety; air cargo; storage goods; aviation; aviation containers; ULD pallets