Nové fluorescenční sondy na bázi 1-aminopyrenu - Horáková, Věra (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce pojednává o syntéze nových fluorescenčních sond. Acylací 1-aminopyrenu byl připraven N-(1-pyrenyl)-bromacetamid, který byl dále kondenzován s aminoalkoholy obecného vzorce NH2(CH2)nOH, kde n=2-6.
New fluorescent probes based on 1-aminopyrene
Keywords: fluorescenční sondy; syntézy