Obchodování na zahraničních burzách - Marečková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2018)
V první části bakalářské práce jsou vymezeny základní pojmy související s vybraným tématem, historie burzy a představení největších světových burz. Druhá část bakalářské práce se zabývá představením vybraných burz tedy burzy australské a norské, následně jsou tyto burzy komparovány. V poslední části je doporučení pro investory, na které burze je výhodnější obchodovat.
Trading on foreign exchanges
Keywords: burzy; burzovní index; akcie; komparace; investoři; exchanges; indices; shares; comparison; investors