Přizpůsobovací mechanizmy ekonomiky na monetární politiku - Rokytová, Šárka (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na monetární politiku a její vliv na ekonomiku. Zabývá se měnovou politikou, nástroji měnové politiky a jejich účinností, chováním ekonomiky vyvolaným monetárními šoky. V praktické části je zkoumán vliv monetární politiky na ekonomické ukazatele jako jsou HDP, inflace a nezaměstnanost.Cílem práce je ověřit platnost teoretických závěrů týkajících se vztahu monetární politiky a zkoumaných veličin.
Adaptation mechanisms of the economy to monetary policy
Keywords: měnové politiky; nástroje monetární politiky; monetární šoky; HDP; inflace; nezaměstnanost; monetary policy; monetary policy tools; monetary shocks; GDP; inflation; unemployment