Vývoj cen základních potravin v letech 2000 až 2010 - Stehnová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce se zabývá vývojem cen základních druhů potravin a nealkoholických nápojů v letech 2000 - 2010. Zároveň analyzuje i vývoj spotřeby v těchto letech. Z historického hlediska nahlíží na různé situace, které měly vliv na vývoj maloobchodních cen a na spotřebu jednotlivých druhů potravin a nealkoholických nápojů. Pro přehlednost a znázornění jsou uváděny tabulky a grafy. V závěru práce je kapitola věnovaná srovnání platů či příjmů domácností s maloobchodními cenami tzn., jaké množství potravin si mohl obyvatel České republiky nakoupit za svůj příjem.
Basic Food Pricing Development in 2000 - 2010
Keywords: ceny; vývoj cen; spotřeba; potraviny a nápoje; inflace; prices; pricing development; consumption; food and drinks; inflation