Větrné a fotovoltaické elektrárny - Lepešková, Lada (Univerzita Pardubice, 2013)
Práce popisuje principy obecných a vybraných větrných a fotovoltaických elektráren v ČR a ve světě. Uvádí klady a zápory těchto obnovitelných zdrojů energie. Na základě zvolených kritérií lze rozhodnout, zda zvolit větrnou nebo fotovoltaickou elektrárnu.
Wind and solar power stations
Keywords: větrná elektrárna; fotovoltaická elektrárna; sluneční energie; větrná energie; Wind power plant; solar power station; solar energy; wind energy