Specifika vývoje rezidenčního trhu nemovitostí v České republice - Mrázková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se věnuje rezidenčnímu trhu nemovitostí. Cílem práce je identifikovat hlavní problémy, které se objevují na trhu rezidenčních nemovitostí v České republice a mají dopad na vysokou hladinu cen nemovitostí. Teoretická část se zaměřuje na systém veřejné správy, jeho organizaci a vývoj na území České republiky. Dále se teoretická část věnuje trhu nemovitostí s důrazem na rezidenční trh nemovitostí a způsobům, jak veřejná správa do tohoto trhu zasahuje. V praktické části je analyzován trh rezidenčních nemovitostí v České republice se snahou odhalit problémy, které se na něm vyskytují. Blíže je zkoumána cenová hladina nemovitostí. Situace v České republice je porovnána se zahraničím.
Specifics of the development of the residential real estate market in the Czech Republic
Keywords: veřejná správa; rezidenční nemovitost; cenová hladina; bytová výstavba; public administration; residential real estate; price level; housing construction