Antikorozní pigmenty v nátěrech - Pszczolka, Břetislav (Univerzita Pardubice, 1996)
Úkolem práce bylo sledování korozní odolnosti připravených alkydových systémů s antikorozními pigmenty. Pigmentové systémy byly vystaveny působení různému koroznímu prostředí. Pro zkoušky bylo použito prostředí solné komory s mlhou chloridu sodného a 100% relativní vlhkosti a prostředí kondenzační komory s obsahem oxidu siřičitého v atmosféře také při 100% relativní vlhkosti. Získané výsledky byly vyhodnoceny tabelárně a graficky a na jejich základě byl stanoven antikorozní účinek daného pigmentu v alkydovém systému.
Anticorosive pigments in primers
Keywords: nátěrové hmoty; alkydy; antikorozní pigmenty; korozní odolnost