Hana Krupková : Příběh ženy mezi dvěma totalitami - Kokeš, Luboš (Univerzita Pardubice, 2011)
Předložená práce se zabývá osobou paní Hany Krupkové. V první polovině roku 1942 se tato žena stala hlavní spolupracovnicí parašutistů skupiny SILVER A. Jako jedna z mála spolupracovníků desantu nebyla po dekonspiraci popravena a v letech 1943-1945 pracovala jako konfidentka gestapa. V roce 1948 byla při pokusu o emigraci zatčena Státní bezpečností (StB) a v letech 1949-1961 působila jako agentka "Jana Králová" v jejích strukturách.
Hana Krupková: The Story of a Woman between two Totalitarian Regimes
Keywords: parašutisté; 2. světová válka; odboj; gestapo; StB; Krupková, Hana; paratroopers; Second World War; resistance movement; Gestapo; StB