Srovnání řečí o erótu v dialogu Symposion - Žouželková, Šárka (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem této bakalářské práce je analýza a srovnání chápání boha Eróta u jednotlivých řečníků Platónova dialogu Symposion. Srovnání by se mělo zaměřovat především na vymezení Sokratova chápání lásky a to právě v jeho odlišení se od ostatních řečníků. Cílem této bakalářské práce bude vyvození závěrů týkajících se samé Sokratovy filosofie či pederastie. Nedílnou součástí analýzy Platónových textů bude vypořádání se s novodobými interpretacemi těchto textů.
Comparison of Discourses on Eros in the Symposium Dialogue
Keywords: Erós; Symposion; Sokrates; Platón; láska; duše; pederastie; Eros; Socrates; Plato; love; soul; pederasty