Komplikace v péči o nemocné po endovasálních katetrizačních výkonech na tepenném periferním řečišti - Navrátilová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce informuje o onemocnění na tepenném periferním řečišti, vyšetření a především komplikacích, které mohou po invazivních výkonech na tepenném periferním řečišti nastat. Práce je rozdělena na část teoretickou a na část výzkumnou. Teoretická část se zabývá anatomií a fyziologií tepenného systému dolních končetin, příčinami onemocnění tepen dolních končetin, angiografickým vyšetřením PTA, jeho komplikacemi a péčí o pacienta po vyšetření. Výzkumná část se zaměřuje na pacienty po PTA tepenného periferního řečiště, následné komplikace a dodržování léčebného režimu po výkonech na tepenném periferním řečišti, který může některým komplikacím zabránit. Je zde prezentována analýza výsledků, která byla získána na základě dotazníkového šetření. Výsledky jsou vyhodnoceny v grafech a tabulkách, ze kterých vyplývají poznatky spojené s informovaností pacientů, péčí ošetřovatelského personálu a celkově výskytem komplikací v cévní chirurgii.
Complications in the care of patients after endovasal catheterization procedures on the arterial peripheral system
Keywords: uzávěr periferních tepen; komplikace po invazivním vyšetření; angiografie; PTA; edukace po vyšetření; occlusion of peripheral arteries; complications after invasive examination; angiography; PTA; education after examination