Percepce etických postojů v oblasti ekonomického podnikání z hlediska pohledu studentů - Zelenka, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato práce se v úvodu zabývá stručnou historií etiky a souvisejících pojmů. V další části je rozebrán vznik a vývoj podnikové etiky jako vědní disciplíny a souvisejících pojmů jako CSR nebo manažerská etika. Následně je popsána tvorba etického kodexu a související problematika. Součástí práce je dotazníkové šetření orientované na studenty. Zkoumána je jejich teoretická znalost etiky a jejich pohled na podnikatelskou etiku.
Perception of ethical attitudes in the field of economic business from the point of view of students
Keywords: etika; morálka; podnikatelská etika; etický kodex; ethics; morality; business ethics; ethical code