Čeští křesťané a islám v době uprchlické vlny - Hornychová, Věra (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce s názvem Češťí křesťané a islám v době uprchlické vlny, se věnuje vztahu českých křesťanů k muslimům s ohledem na uprchlickou vlnu z roku 2015. Pozornost je věnována historickému vývoji muslimských zemí ve dvacátém století, které byly po celou dobu ovlivňovány západní Evropou. Navíc vybrané křesťanské časopisy byly předmětem analýzy obsahu. Tato analýza vytvořila teoretický rámec témat, na kterých jsou vytvářeny otázky. Tyto otázky zkoumají na vybrané skupině českých křesťanských dorovolníků pohled na přiccházející muslimských uprchlíky.
Czech Christians and Islam in the Time of the Refugee Surge
Keywords: islám; křesťanství; uprchlíci; migranti; časopisy; Islam; Christianity; refugees; migrants; magazines