Snížení nehodovosti v železniční dopravě z pohledu obsluhy hnacích vozidel - Motyková, Jana (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku nehodovosti v železniční dopravě na území České republiky. Konkrétně řeší mimořádné události způsobené obsluhou hnacích vozidel. Práce analyzuje stav mimořádných událostí v letech 2009 - 2014 a navrhuje opatření eliminující jejich výskyt. Součástí práce je vyčíslení úspory, doby návratnosti a přínosů těchto opatření.
Reduction of accidents in rail transport in terms of operators of driving vehicles
Keywords: železniční doprava; mimořádné události; způsobilost strojvedoucích; bezpečnost v dopravě; návěstidla; rail transport; incidents; fitness of train drivers; transportation safety; traffic lights