Problematika chráněného bydlení - Jeřábková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku chráněného bydlení. Cílem je charakterizovat chráněné bydlení, zjistit z jakého pohledu pracovníci vnímají chráněné bydlení a klienty v něm. Bakalářská práce bude zaměřena na klienty s mentálním postižením. Teoretická část bude zaměřena na vymezení a definice pojmů a následně seznámení se s pracovníky v sociálních službách, organizací chráněného bydlení nazývanou Benediktus a sv. Anežka, charakteristikou mentálního postižení a jednotlivých stupňů postižení. Praktická část se bude skládat z jedné části. Bude provedena za použití kvalitativního šetření, které bude probíhat prostřednictvím rozhovorů s pracovníky v organizaci Benediktus a sv. Anežky.
Problematics of sheltered housing
Keywords: chráněné bydlení; pracovníci v sociálních službách; mentální postižení; klienti; Benediktus; sv. Anežka; sheltered housing; social workers; mental disabilities; clients; Benediktus; sv. Anežka