Experimentální analýza samozhutnitelného betonu - Duhoň, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce je věnována experimentální analýze samozhutnitelného betonu se zaměřením na vliv původu kameniva na vlastnosti betonu v čerstvém i ztvrdlém stavu. Zejména jde o vliv těženého a drceného kameniva na dané vlastnosti. Práce obsahuje teorii spjatou se samozhutnitelným betonem a v druhé části je výpočet návrhu receptury a výsledky zkoušek kameniva, čerstvého i ztvrdlého betonu.
Experimental Analysis of Self Compacting Concrete
Keywords: samozhutnitelný beton; popílek; superplastifikační přísada; experimentální analýza; self-compacting concrete; fly ash; superplasticizer; experimental analysis