Hodnocení kvality života u pacientů po zlomeninách krčku kosti stehenní řešených cervikokapitální endoprotézou - Dvořáčková, Tereza (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá hodnocením kvality života u pacientů po zlomeninách krčku kosti stehenní řešených cervikokapitální endoprotézou. Teoretická část práce se zabývá historií tohoto zákroku, anatomií pánve a dolní končetiny, zlomeninami krčku kosti stehenní a ošetřovatelskou péči o pacienty, kteří toto zranění prodělali. Empirická část se věnuje respondentům, kteří na základě anonymního dotazníkového šetření pomocí dotazníku kvality života SF-36, zhodnotili svůj fyzický a emocionální stav před a po zákroku.
Evaluation of quality of life in patients after femoral neck fractures treated by cervical endoprosthesis
Keywords: femur; zlomenina; cervikokapitální endoprotéza; kvalita života; dotazník SF-36; femur; fracture; cervicocapital endoprosthesis; quality of life; questionnaire SF-36