Vliv nezaměstnanosti na stínovou ekonomiku - Mlčochová, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na analýzu vztahu míry nezaměstnanosti a velikosti stínové ekonomiky. První dvě kapitoly se zabývají nezaměstnaností a stínovou ekonomikou po teoretické stránce. Poté následuje praktická část zahrnující korelační analýzu, pomocí které je vyjádřena těsnost vztahu sledovaných veličin.
Effect of unemployment on the shadow economy
Keywords: nezaměstnanost; stínová ekonomika; nelegální aktivity; korelační analýza; unemployment; shadow economy; illegal activities; correlation analysis