Judo - životní styl - Vavřinová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem této práce je popsat vliv juda na životní styl. Text je zaměřen na rozvoj dětí pod vlivem juda. Jedná se o rozvoj jak po psychické, tak po fyzické stránce. Dále se zaměřuje na sociální začlenění dětí do oddílu, celkový vliv na životní styl dětí a jejich rodin. Práce je založena na vlastním kvalitativním terénním výzkumu. Hlavními metodami jsou zúčastněné pozorování, polostrukturované rozhovory s trenéry, formální i neformální s rodiči a neformální rozhovory s dětmi ve věku 6-18 let.
Judo - lifestyle
Keywords: životní styl; judo; sociální pole; rozvoj; trenér; členství; sport; lifestyle; judo; social field; develop; coach; members; sport