Vývoj katalyzátoru pro průmyslovou přípravu akroleinu z propenu - Machek, Jaroslav (Vysoká škola chemicko-technologická v Pardubicích, 1992)
Byly připraveny různé katalytické systémy katalyzátorů, které byly vyzkoušeny při oxidaci propenu a podrobeny studiu vlastností. Byl vybrán katalyzátor, který se vyrovná svými vlastnostmi nejlepším zahraničním výrobkům.
Keywords: akrolein; katalyzátory; oxidace propenu