Nové fluorescenční sondy na bázi derivátů 1-pyrensulfonové kyseliny - Petrášová, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce je zaměřena na syntézu nových fluorescenčních sond. Byl připraven 1-pyrensulfonylchlorid, který byl dále kondenzován s alfa-aminoalkoholy obecného vzorce NH2(CH2)nOH, kde n=2-6.
New fluorescent probes based on derivates of pyrene-1-sulfonic acid
Keywords: fluorescenční sondy; 1-pyrensulfonová kyselina; deriváty; syntézy