Využití regulárních výrazů při opravách textu, úpravách a generování souborů - Kukla, Miloš (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou regulárních výrazů. Teoretická část obsahuje informace o vzniku regulárních výrazů, o jejich současném rozšíření v různých nástrojích a programovacích jazycích. Popisuje složení regulárních výrazů, principy jejich tvorby a využití v praxi demonstrované na příkladech. Praktická část je zaměřena na opravu kontaktních údajů (e-mail, telefon, PSČ, titul, jméno a příjmení) v databázích osob. Jako vstupní data jsou použity textové csv soubory a pomocí nástroje napsaného v jazyce Perl jsou kontrolovány a opravovány údaje.
Using of regular expressions for repairing text, modifying and generating files
Keywords: regulární výrazy; text; opravy; metaznaky