Přirozený porod v Čechách z hlediska rodiček a porodních asistentek - Hlavsová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce je zaměřena na téma přirozeného porodu v Čechách z hlediska rodiček a porodních asistentek. Teoretická část se zabývá humanizací českého porodnictví a krátkou historií porodních asistentek. V rámci tématu se autorka snažila o sestavení stručného přehledu, jak je přirozený porod aplikován v českých porodnicích a zda je vhodný pro všechny ženy. Praktická část je vypracovaná formou dotazníků, které byly rozdány mezi maminky i porodní asistentky v osmi porodnicích v pěti krajích ČR.
Natural childbirth according to experding mothers and midwife in Czech Republic
Keywords: přirozené porody; porody; porodní asistentky; porodní péče; dotazníkové šetření