Alternativní způsoby života jako reakce na konzumní společnost - Kubová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá problematikou alternativních způsobů života, které reagují na konzumní společnost. Práce představuje základní a nejznámější subkultury, kontrakultury a hnutí, které prostřednictvím svého odlišného způsobu života reagují na konzumní společnost a její negativní dopad na svět. Práce se soustředí na popis negativních dopadů konzumního způsobu života na jedince, společnost a přírodu. Výzkumná část nachází subjektivní důvody lidí, které je vedou k alternativním způsobům života, popisy jejich současné životní situace a problémů, které danou alternativu provází.
Alternative ways of live in response to consumer society
Keywords: konzumní společnost; nadspotřeba; subkultura; kontrakultura; hnutí; alternativní způsob života; consumerism; overconsumption; subculture; counterculture movement; alternative way of life