Ošetřovatelský proces u pacientů v terminálním stadiu - Kozáková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2005)
Bakalářská práce se zabývá problematikou pacientů v terminálním stadiu. Teoretická část popisuje téma stárnutí, stáří, umírání a péče o umírající pacienty. V praktické části jsou zpracovány dvě kasuistiky. Dle Modelu Gordonové je vytvořen u každé kasuistiky ošetřovatelský proces. Pomocí tohoto procesu se autorka snažila spolu s pacientkami nalézt všechny jejich problémy a uspokojit všechny jejich bio-, psychosociální a duchovní potřeby.
Nursing care of the client who is dying
Keywords: stárnutí; stáří; umírání; Ošetřovatelská péče; hospic; paliativní medicína; eutanazie; ošetřovatelský proces