Epoxyesterové povlaky s vysokým obsahem kovového zinku - Drápela, Jiří (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá studiem vlastností epoxyesterových nátěrových hmot s vysokým obsahem zinkového prachu modifikovaných různými pigmenty a vlivem objemové koncentrace pigmentů (OKP) na celkové fyzikálně-mechanické vlastnosti a celkovou antikorozní účinnost nátěrů. Všechny nátěrové hmoty byly naneseny na skleněné a ocelové panely, které byly testovány pomocí fyzikálně-mechanických a zrychlených korozních zkoušek, získané hodnoty byly zpracovány do tabulek a grafů a vyhodnoceny.
Epoxyester coatings with high content of metal zinc
Keywords: Antikorozní pigment; zinkový prach; epoxyesterový nátěr; korozní testy; Anticorrosive pigment; zinc dust; epoxyester coating; corrosion tests