Intrastat a jeho vazba na uplatňování DPH - Zahradníková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2007)
Cílem práce je přiblížit statistický výkaz Intrastat a jeho vazbu na uplatňování daně z přidané hodnoty. Zaměřuje se na intrakomunitární obchodní transakce, dovoz a vývoz zbočí, aby poskytla základní přehled o zahraničním obchodu v rámci Evropské unie a s tím spojené uplatňování DPH.
Intrastat and its linkage to the application of VAT
Keywords: Intrastat; daň z přidané hodnoty; statistické výkazy; Zahraniční obchod