Segmentace klientů autoservisů - Špitálský, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá segmentací klientů autoservisů. Teoretická část práce se věnuje segmentaci trhu a shlukovou analýzou. Na základě rešerše odborné literatury je v první části práce vysvětlena podstata a proces segmentace trhu. Práce se zaměřuje na segmentační proměnné vhodné pro segmentaci trhu. Dále se práce zabývá popisem shlukové a faktorové analýzy, které lze použít při segmentaci trhu. Praktická část diplomové práce je věnována realizaci segmentace klientů vybraných neznačkových autoservisů na základě výsledků kvantitativního výzkumu.
Customer segmentation of car services
Keywords: segmentace trhu; segmentační proměnné; shluková analýza; faktorová analýza; klienti autoservisů; market segmentation; segmentation variables; cluster analysis; factor analysis; customers of car services