Mýtus základního vzdělávání - Lelková, Anna (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá pěti vybranými mýty a předsudky z oblasti základního vzdělávání. Skládá se ze dvou hlavních částí. V teoretické části jsou představeny dosavadní poznatky této problematiky a zmíněny i některé další časté předsudky. Praktická část je věnována hloubkovým rozhovorům s pedagogy jedné základní školy. Rozhovory jsou zaměřeny na jejich názory na mýty a předsudky z teoretické části. V závěru práce jsou navržena možná řešení, jak se s těmito mýty a předsudky vypořádat.
The myth of basic education
Keywords: mýty; postoje; předsudky; základní vzdělávání; myths; attitudes; prejudices; basic education