Ekonomické stránky trvale udržitelného rozvoje měst - Brutar, Petr (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato diplomová práce je věnována udržitelnému rozvoji měst. První část práce popisuje udržitelný rozvoj z teoretického hlediska. Další část se věnuje vývoji měst. Hlavní pozornost je směřována na aplikaci zásad udržitelnosti na vybraném městě, konkrétně na Hradec Králové.
Economic aspects of sustainable urban development
Keywords: sustainable development; cities; Hradec Králové; indicators; udržitelný rozvoj; města; Hradec Králové; indikátory