Stres v povolání zdravotní sestry - Ječná, Veronika (Univerzita Pardubice, 2006)
Bakalářská práce pojednává o problematice stresu obecně, dále pak zejména o stresu, který působí na zdravotní sestry v jejich profesi. Mapuje frekvenci a míru působení stresogenních faktorů v práci zdravotní sestry a zjišťuje, jakými metodami a prostředky stresu čelí, a jak jsou pro ně tyto způsoby zvládání zátěže účinné.
Stress in the nursing profession
Keywords: stres; zdravotní sestry; stresory; stresující situace; Syndrom vyhoření; dotazníkové šetření