Trendy vývoje brzdových systémů automobilů - Komárek, Radan (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá zkoumáním trendů ve vývoji brzdových systémů automobilů a to jak trendů současných, tak i minulých. V úvodu práce je nejzákladnější rozdělení, které se této problematiky týká a stručný popis procesu brzdění. V jednotlivých částech práce jsou postupně popsány nejprve konvenční typy kolových brzd, brzdových soustav a jejich vývoj, poté následují moderní typy brzd, brzdových soustav a nové způsoby jejich řízení. Nakonec jsou rozebrána různá další pomocná brzdová zařízení. V závěru jsou pak shrnuty a vyhodnoceny získané informace, na jejichž základě je nastíněna prognóza budoucího vývoje dané problematiky.
Trends of automobile brake systems development
Keywords: automobily; brzdy; brzdové systémy; trendy; vývoje; cars; brakes; brake systems; trends; developments