Knihovny jako způsob využití volného času - Vintrlík, Josef (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na knihovny a jejich služby a to zejména v souvislosti s jejich rolí v trávení volného času a oslovování veřejnosti. Obsahem práce je nejen stručný nástin historického vývoje knihoven, ale hlavně přiblížení jejich pracovníků, návštěvníků, dále několika vybraných služeb. Podrobněji se věnuji zejména besedám a také činnosti knihoven pro jejich nejmladší uživatele.
Libraries as way of use leisure time
Keywords: knihovny; volný čas; besedy; návštěvníci; internet; knihy; libraries; leisure; meetings; visitors; internet; books