AUTONOMNÍ ROBOTICKÉ VOZIDLO - Knotek, Jan (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zabývá návrhem a realizací mobilního robotického vozidla. Pro orientaci vozidla v neznámém prostoru bude použita elektronická navigační jednotka vlastní konstrukce, jejíž návrh a realizace bude jedním z cílů řešení diplomové práce. Jako řídicí jednotka robota bude použita komerčně dostupná vývojová platforma s jednočipovým mikropočítačem. Pohyb robotického vozidla bude realizován čtyřmi, nezávisle řízenými krokovými motory. Řídicí software robotického vozidla bude využívat vybraný algoritmus umělé inteligence.
AUTONOMOUS ROBOTIC VEHICLE
Keywords: autonomní robotické vozidlo; ESP32; krokový motor; lidar; umělá inteligence; autonomous robotic vehicle; ESP32; stepper motor; lidar; artificial intelligence