Činnost orgánů krizového řízení v Pardubickém kraji během pandemie Covid-19 - Binková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce je deskriptivní případovou studií, která zodpovídá na výzkumnou otázku: "Jakým způsobem se hejtmanovi Pardubického kraje podařilo ochránit životy a zdraví obyvatel kraje během pandemie Covid-19 v roce 2021?" Hejtman zajistil ochranu života a zdraví občanů tím, že zajistil chod zdravotnického systému, (nemocnice, ordinace, zdravotnická záchranná služba), aby nedošlo k jeho zahlcení. Ačkoli nemohl postupovat podle Pandemického plánu (nebyl přes deset aktualizován), dokázal to tím, že koordinoval činnost 162 478 osob zaměstnaných ve veřejném sektoru, kteří tvořili přes jednu třetinu celkového počtu obyvatel (522 856) v Pardubickém kraji.
Activities of crisis management authorities in the Pardubice region during the Covid-19 pandemic
Keywords: krizové řízení; nouzový stav; Covid-19; Pardubický kraj; crisis management; emergency; Covid-19; Pardubice Region