Hra dítěte v multilingvním prostředí - Růžičková, Johana (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce pojednává o komunikaci dětí vychovávaných v multilingvním prostředí. Cílovou skupinou jsou děti předškolního a mladšího školního věku, práce je tedy primárně zaměřena na nejpřirozenější projev dítěte v tomto období, tedy hru a její průběh ve vícejazyčné komunitě. Výzkum je zaměřený na přepínání jazykových kódů a vytváření si vztahu k jednotlivým jazykům.
The game of child in the multilingual environment
Keywords: multilingvismus; bilingvismus; hry; děti; rodina; gender; lingvistická antropologie; multilingualism; bilingualism; plays; children; family; gender; linguistic anthropology