Využití finanční páky při řízení českého podniku - Trtíková, Světla (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci věnuje problematice financování podnikatelcského subjektu a vlivu zadluženosti na finanční stabilitu podniku. Dále ozřejmuje působení finanční páky na výnosnost podniku neboli na rentabilitu vlastního kapitálu.
Using of financial leverage for management of Czech company
Keywords: financování; Podnikání; kapitál; Náklady; řízení podniku