Udržitelný rozvoj a jeho sociální aspekty - Erbanová, Evelína (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá otázkou udržitelného rozvoje a jeho sociálními aspekty. Práce se věnuje především uplatňování koncepce udržitelného rozvoje v podnikatelském prostředí, se zaměřením na sociální rovinu udržitelného rozvoje, která je s tímto prostředím spjata. Jsou zde uvedeny definice a zásady týkající se sociálních aspektů a jejich indikátorů, které slouží jako ukazatele udržitelného rozvoje a které by si subjekty v podnikatelském prostředí v rámci svých podnikatelských aktivit měli osvojit a řídit se podle nich.
The sustainable development and its socials aspects
Keywords: Udržitelný rozvoj; indikátory udržitelného rozvoje; organizace; zaměstnanci; Sustainable Development; indicators of sustainable development; organizations; staffs