Speciální anorganické pigmenty na bázi CeO2 - Berounská, Jana (Univerzita Pardubice, 2010)
Experimentálně byly nalezeny, ověřeny a rozpracovány podmínky přípravy pigmentů typu Ce1-xPrxO2 jak klasickým suchým způsobem, tak i dvoustupňovým způsobem. Byl sledován vliv použitého způsobu přípravy a teploty výpalu na pigmentové vlastnosti a také na změnu barevných vlastností.
Special inorganic pigments based on CeO2
Keywords: Keramické pigmenty; vysokoteplotní pigmenty; pigmenty na bázi CeO2-PrO2; Ceramic pigments; high-teperature pigments; pigments based on CeO2-PrO2