Vězeňská služba České republiky v kontextu amnestie prezidenta republiky - Kacálková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato práce se zabývá tématem Vězeňské služby České republiky ve spojení s amnestiemi bývalých prezidentů. Sektor Vězeňské služby je rozsáhlý, proto je práce zaměřena na vybranou věznici v Hradci Králové. Smyslem práce je otevřít otázku problematiky amnestie jako právní pravomoci, zda je tento institut užíván účelně a především správně. Samozřejmě není opomenuta související právní úprava či historie samotného pojmu amnestie. Závěrečná analýza věznice v Hradci Králové reflektuje zhodnocení dopadů amnestie na vězeňství a zároveň podstrojuje poslední části práce, ve které jsou obsažena řešení v institutu amnestie.
Prison service of the Czech Republic in the context of the President´s Amnesty
Keywords: bezpečnost; Vězeňská služba České republiky; amnestie; trest odnětí svobody; safety; Prison Servis of the Czech Republic; amnesty; imprisonment