Alimentační systémy při cestách do arktických oblastí - Šilar, Petr (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce si klade za úkol seznámit čtenáře se stravováním při cestách do arktických oblastí, včetně příprav na danou cestu. Poukazuje na zdroje obživy, které tato oblast nabízí a na možnosti jejich využití. Mapuje oblast stravování jak z pohledu antropologického, tak i etnologického v historickém kontextu.
Systems of alimentation during journeys to the Arctic areas
Keywords: Arctic; alimentation; Travelling; Arktida; Stravování; Cestování