Finanční analýza sportovní organizace - Pavelka, Matěj (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zaměřuje na zhodnocení finančního hospodaření sportovní organizace Tělovýchovná jednota Spartak Vrchlabí z. s., za období 2020-2023. Cílem práce je provést finanční analýzu, posoudit finanční zdraví organizace a navrhnout doporučení pro jeho zlepšení. První část práce zahrnuje teoretické vymezení finanční analýzy. Druhá část charakterizuje vybranou organizaci. Třetí praktická část je věnována analýze účetních výkazů pomocí vhodných ukazatelů. V poslední části se práce zabývá návrhy na zlepšení celkového finančního řízení podle výsledků z třetí, praktické části.
Financial Analysis of a Sports Organization
Keywords: finanční analýza; rozvaha; výkaz zisků a ztrát; finanční ukazatele; sportovní organizace; model BAMF; model KAMF; financial analysis; balance sheet; profit and loss statement; financial indicators; sports organization; BAMF model; KAMF model