Posouzení pracovní náročnosti Centrálního dispečerského pracoviště - Zeman, Aleš (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce se zaměřuje na prozkoumání možnosti kvantifikace pracovní náročnosti pro Centrální dispečerské pracoviště v Přerově. Zabývá se též analýzou pracovního prostředí na CDP se zaměřením na ergonomii a hygienu práce nejen na separovaném pracovišti, ale také v celém prostoru CDP. Výsledné skutečnosti jsou shrnuty a z nich je vytvořeno doporučení pro nově budovaná dispečerská pracoviště.
Assessment of working heftiness of central dispatching site
Keywords: dispatching sites; assessment of working heftiness; working environment; dispečerská pracoviště; kvantifikace pracovní náročnosti; pracovní prostředí