Dopravní nehody - vznik, následky, prevence - Nožířová, Blanka (Univerzita Pardubice, 2008)
Práce je zaměřena na dopravní nehody, jaké jsou důvody vzniku dopravních nehod, co se při dopravních nehodách může stát a jak lze zmírnit následky nehod. Poukazuje na statistiky v dnešní době a shrnuje situaci na našich silnicích hlavně během posledních pěti let. Zmiňuje technické prvky, které zabraňují vzniku dopravních nehod.
Car accidents - their emergence, consequences, prevention
Keywords: car accidents; speed; human life; safety; point system; Dopravní nehody; rychlost; lidské životy; bezpečnost; bodový systém