Finanční a nefinanční výkaznictví - Snítilová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá posouzením finančního a nefinančního výkaznictví vybraného podniku. Cílem diplomové práce je popsat povinnosti ekonomických subjektů, které jsou spojeny s finančním a nefinančním výkaznictvím v České republice, a posoudit výkaznictví vybraného podniku s případnými návrhy na doplnění reportů. První část definuje teoretickou problematiku, a to včetně vymezení povinností ekonomických subjektů pro finanční a nefinanční výkaznictví. Druhá část práce se zabývá analýzou a zhodnocením finančního a nefinančního výkaznictví s návazností na návrhy a zlepšení v reportingu společnosti.
Financial and non-financial reporting
Keywords: finanční výkaznictví; nefinanční výkaznictví; finanční analýza; udržitelnost; uhlíková stopa; financial reporting; non-financial reporting; financial analysis; sustainability; carbon footprint