Restaurování sochy sv. Jana Nepomuckého z obce Stráž pod Ralskem - Hvězda, Daniel (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce zachycuje restaurátorské práce prováděné na soše sv. Jana Nepomuckého ze Stráže pod Ralskem. Jde o komplexní restaurátorský zásah včetně přírodovědného a historického průzkumu s následným stanovením koncepce a návrhu na restaurování, a samotného restaurátorského zákroku.
Restoration ST. John of Nepomuk on the village Stráž under the Ralsko
Keywords: restaurování; konzervace; rekonstrukce; sv. Jan Nepomucký; Stráž pod Ralskem; restoration; conservation; reconstruction