Financování podniku prostřednictvím akcií - Svědík, Jan (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku financování podniku prostřednictvím akcií. Zabývá se popisem prvotní nabídky akcií na regulovaném kapitálovém trhu a následně stanovuje náklady spojené s tímto způsobem financování podniku. Dále je zde provedena komparace nákladů spojených s prvotní nabídkou akcií, která vytváří prostor pro hledání vzájemných souvislostí a podobností v rámci této možnosti získání kapitálu.
Corporate financing by means of the stocks
Keywords: investice; cenné papíry; burzovní obchody; prvotní nabídka akcií; náklady emise; investment; commercial instruments; exchange business; initial public offering; costs of issue