Alternativní paliva a možné zdroje jejich využití - Urban, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2009)
Tato práce se zabývá porovnáním jednotlivých alternativních paliv z hlediska ekonomického a ekologického přínosu. Na začátku je uveden stručný přehled uhlovodíkových paliv spolu s platnou legislativou České republiky. Dále následuje přehled možných alternativních paliv se stručným zhodnocením. V závěru je uvedeno porovnání dvou paliv, která jsou ukázkově aplikována do osobních automobilů.
Alternative fuels and possible sources of their use
Keywords: Alternativní paliva; CNG; LPG; Alternative fuels